<< Back

Profesionálové

Blog

Profesionálové

profesional

Project Management Professional

Project management professional je dle standardů PMI projektový manažer, který splňuje certifikaci PMP. PMI’s Project Management Professional (PMP)® je nejrespektovanější certifikací projektových manažerů dle PMI. Celosvětově uznávaný certifikát, který prokazuje Vaše zkušenosti, vzdělání a kompetence k úspěšnému řízení projektů. Držitelé certifikace PMP objektivně dosahují lepšího platového ohodnocení než jejich necertifikované protějšky. Pro získání certifikace PMP je nutné splnit požadavky, které objektivně zhodnotí zkušenosti, vzdělání a odborné znalosti uchazeče.

Kvalifikační kriteria

  • Vzdělání VŠ, alespoň tři roky praxe v projektovém řízení s 4.500 hodinami vedení a řízení projektů a 35 hodinami vzdělávání v oblasti projektového řízení.

nebo

  • Vzdělání SŠ s nejméně pěti lety praxe v projektovém řízení se 7.500 hodinami vedení a řízení projektů a 35 hodinami vzdělávání v oblasti projektového řízení.

Jak certifikát získat

  • 1. fáze - Chcete-li se ucházet o PMP, zaregistrujte se a přihlaste se do on-line systému www.pmi.org
  • 2. fáze - Zkouška - zkouška se bude skládat ze 175 hodnocených otázek a 25 pre-testových (nehodnocených) otázek s výběrem odpovědí (A,B,C,D). Doba pro zkoušku je 4 hodiny a skládá se na počítači v akreditovaném středisku.

Všechny podrobnosti o certifikačním procesu a obsahu zkoušky PMP naleznete v oficiální publikaci PMI - PMP Handbook.

Co nabízí Česká komora PMI profesionálům

{slider class="icon" open="false" title="Besedy u kulatého stolu"}

Formální setkávání profesionálů u kulatého stolu. Setkání jsou pravidelně jednou za dva měsíce. Diskuze je zaměřena na konkrétní problém, se kterým profesionál potřebuje poradit nebo jej prokonzultovat. Jedná se o aktivní sdílení best practises mezi profesionály. Přehled nadcházejících událostí najdete v Kalendáři akcí.

{slider class="icon" open="false" title="Neformální setkávání profesionálů"}

Pravidelné setkávání profesionálů v uvolněné atmosféře ať již formou různých společenských akci nebo outdoorových aktivit. Přehled nadcházejících událostí najdete v Kalendáři akcí.

{slider class="icon" open="false" title="Grilování projekťáka"}

Pravidelně pořádáme "křížové výslechy" zkušených projektových manažerů, kde mají účastníci možnost porovnat zkušenosti a dozvědět se o dobrých i špatných zkušenostech z praxe. Přehled nadcházejících událostí najdete v Kalendáři akcí.

{slider class="icon" open="false" title="Odborné přednášky"}

Pravidelně pořádáme v Praze a v Brně odborné přednášky z okruhů tvrdých i měkkých dovedností klíčových pro úspěšné řízení projektů. Přehled nadcházejících událostí najdete v Kalendáři akcí.

{slider class="icon" open="false" title="Odborná poradenská činnost"}

Kozultační činnost, ktrou poskytují odborníci a vedení PMI svým členům. Pokud při řízení svých projektů narazíte na problém, se kterým si nevíte rady, PMI CZ Vám nabízí konzultace zdarma. Pro bližší informace kontaktujte pmi_profesionalove@pmi.cz

{slider class="icon" open="false" title="Poradenská činnost při výběru týmu"}

Základem každého projektu je správný projektový tým. Pokud potřebujete poradit při výběru projektového týmu, nebo hledáte vhodného kandidáta, rádi Vám doporučíme kvalitního projektového manažera nebo člena projektového týmu z našich řad. Pro bližší informace kontaktujte pmi_profesionalove@pmi.cz.

{/sliders}

Co mohou nabídnout profesionálové

Zapojení se do konzultační činnosti v unikátních oblastech v rámci projektového managementu, kterými se jednotliví profesionálové zabývají. Více můžete zjistit zde.

Search

Categories

View the archives

Hlasujte o projektech i vy!

Vaše příležitost změnit svět začíná zde.

Hlasujte zde