<< Back

Zlínská Konference Projektový management 2018

Conference

20180619 zlin1Koncem května proběhla ve Zlíně jedna z nejzajímavějších konferencí roku zaměřených na projektové řízení – Konference PM organizovaná Univerzitou Tomáše Bati a společností PM Consulting. Na konferenci jsme za PMI vyrazili v silném složení pod vedením prezidenta Stanislava Bílka, kterého doplnili VP Karel Smíšovský, Roman Slivka a Jiří Svoboda.

Ve středu dopoledne jsme dorazili s více než hodinovým zpožděním na konferenci. Po kontrole našeho PMI stánku a konverzaci s našimi PMI dobrovolníky jsme spěchali na prezentaci, kterou jsme si rozhodně nechtěli nechat ujít, Agilní Leadership české agilní guru Zuzi Šochové, která zaujala svým širokým přesahem a nadhledem. Poté jsme se rozprchli na různé workshopy a další přednášky, každý dle svého zájmu a preference. Zlatý hřeb prvního dne byl připraven na odpoledne v hlavním sále – náš kolega Roman Slivka nabádal publikum "Vemte rozum do hrsti a vystupte z Agilního davu", výzva vskutku rezonující s všudypřítomným tématem agilní transformace a agility. Romanův pohled byl neotřelý a osobitý, pro některé agilní evangelisty zřejmě až provokující, nicméně každopádně nabitý energií, zábavný a zajímavý.

20180619 zlin2

Po bloku prezentací a workshopů následovala volitelně vyjížďka ředitelským Baťovým výtahem, což jsem díky své liknavosti propásl, ale naštěstí byla alternativa – návštěva Baťových Filmových ateliérů, což byl neméně zajímavý zážitek.
Po prohlídkách následoval společenský večer spojený s ochutnávkou vín a módní přehlídkou studentek a studentů univerzity. V rámci večera se provozoval čilý networking, došlo k vytvořeních mnoha nových a utužení starých vztahů a známostí včetně spolupráce s komorou IPMA, což dokládá fotka obou prezidentů.

20180619 zlin3

Po povedeném a dlouhém večeru měl náš kolega Karel Smíšovský tu čest probudit svědomitější část publika, která po ránu na desátou hodinu dorazila na jeho zajímavý kus " Business analýza – aneb jak nepokazit projekt hned od začátku". Prezentace byla prošpikována spoustou zajímavých příkladů ze života, což pomohlo i těm nejospalejším udržet pozornost.

20180619 zlin4

Ovšem ti nejzodpovědnější přišli již na devátou hodinu na zajímavou přednášku Zdeňka Macháčka "Jak (ne)dělat agilní transformaci", která reagovala na přehnaná a nesmyslná očekávání řady korporací od reorganizace založené na agilních přístupech (zavedení kmenů a hnízd vyřeší všechny problémy apod.).

20180619 zlin5

Sám jsem pokračoval na workshop "Efektivní vedení projektů v Microsoft Teams", abych zjistil, že to není nástroj na vedení projektů, ale v podstatě chytřejší komunikační platforma typu Slack, které na zajímavosti přidává velmi dobré propojení s Office365, ovšem napojení na Microsoft Project se stále nekoná... Odpoledne jsme se nechali inspirovat z mého pohledu nevýraznou přednáškou Cesta je cíl a vyrazili bojovat na D1 zpátky směrem na Prahu. Což byl zážitek sice nepříjemný, ale celkový dojem velmi povedené a inspirativní konference (a špičkové kávy a cateringu v lobby univerzity) to již nemohlo pokazit. Za celou Komoru PMI tímto děkuji Evě Švirákové a Honzovi Doležalovi za skvělou organizaci a těšíme se všichni již teď na nadcházející ročník! Zároveň věřím, že se nám podaří již brzy pozvat nejvíce inspirativní speakery k nám a ten nejzajímavější obsah tak zprostředkovat i těm našim členům PMI, kteří se akce ve Zlíně z nějakého důvodu zúčastnit nemohli.

Search

View the archives

Hlasujte o projektech i vy!

Vaše příležitost změnit svět začíná zde.

Hlasujte zde